دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1399 - 15:29

 گام بعدی پس از تصویب پروپوزال چیست؟

یکی از دغدغه دانشجویان پس از تصویب پروپوزال چگونگی آغاز نگارش پایان‌نامه‌هایشان است.
کد خبر : 497882
9357656_720.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه پایان‌نامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از دغدغه دانشجویان پس از تصویب پروپوزال چگونگی آغاز نگارش پایان‌نامه‌هایشان است. گام نخست پس از تصویب پروپوزال، نوشتن فصل‌های پایان‌نامه (5 فصل) است که فصل نخست آن کلیات پایان‌نامه شامل مقدمه، بیان مسئله، ضرورت، اهداف، سؤالات، فرضیات و ... است.


بهتر است دانشجویان نوشتن پایان‌نامه را از فصل دوم آغاز کنند زیرا ممکن است بعضی از اجزا فصل 1 همانند بیان مسئله دچار تغییرات جزئی شود. فصل دوم شامل ادبیات و پیشینه پژوهشی است. در این فصل بهتر است مقالات مشابه داخلی و خارجی حداقل 10 تا مقاله از هرکدام جمع‌آوری شود. البته بهتر است چکیده مقاله خارجی بیان مسئله، اهداف، روش و نتایج در این بخش آورده شود. نوشتن یک پاراگراف از هر پیشینه کفایت می‌کند. بررسی پیشینه، نوآوری کار شما رو مشخص خواهد کرد.


 لازم است پس از بررسی پیشینه، در قالب مبانی نظری، متغیرها و اصطلاحات عنوان پژوهش با ذکر منبع معتبر تعریف شود، همچنین اگر مؤلفه، ابعاد یا زیرمجموعه خاصی هم دارند، نیز هم ذکر شود.


 فصل سوم شامل روش کار پایان‌نامه است، در این فصل چگونگی انجام پژوهش مشخص و بیان می‌شود که دانشجو چه فرآیندی و با استفاده از چه ابزارهایی (پرسشنامه و...) به این پایان‌نامه دست‌یافته است، جامعه آماری و روش نمونه‌گیری در این بخش مشخص می‌شود. سه فصل ابتدایی پایان‌نامه درواقع اطلاعات پروپوزال است که مبسوط‌تر نوشته می‌شود.


فصل‌های چهارم و پنجم پایان‌نامه از اهمیت بیشتری برخوردار است. تعداد فصول پایان‌نامه بر اساس نوع پژوهش و متغیرهای موجود آن مشخص می‌شود.  فصل چهارم باید اهداف، فرضیه‌ها و سؤالات پژوهش را پوشش دهد. به طور مثال پایان نامه‌ای که پژوهش توصیفی است، فصل چهارم آن «یافته‌های پژوهش» نامیده می‌شود. اگر نوع پژوهش توصیفی تطبیقی باشد، فصل چهارم تحت عنوان «مطالعه تطبیقی» و فصل پنجم با عنوان «یافته‌های پژوهش» ارائه می‌شود.


اگر پژوهش تاریخی باشد، تعداد فصول به نسبت متغیرها و پارامترهای اصلی پژوهش افزایش می‌یابد. فصل چهارم به‌عنوان «یافته‌های پژوهش» شامل مقدمه (معرفی محتوای فصل)، توصیف داده‌ها (جداول و نمودارهای توصیفی)، آزمون فرضیه‌ها یا طرح سؤالات (متناسب با یافته‌ها، جداول و نمودارهای ذی‌ربط نوشته می‌شود.


فصل پنجم، فصل ماقبل آخر پایان‌نامه است. این فصل با عنوان «تحلیل یافته‌ها، بحث و نتیجه‌گیری» شناخته می‌شود. در این فصل آن جه آورده می‌شود، برگرفته از یافته‌های نگارنده پایان‌نامه است. پس در این فصل استنادی صورت نمی‌گیرد. این فصل علاوه بر مقدمه مانند سایر فصول، دارای بخش‌های جداگانه‌ای به نام تحلیل یافته‌ها، بحث و نتیجه‌گیری است.


انتهای پیام/4084/  


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب